5 Juli - London

Idag ger vi oss iväg för vår allra sista dagsetapp på 108km här i England. Idag är dagen då vi kommer rulla in på Londons gator och torg och därmed avsluta vår resa på 1055 km!

London
Staden grundades under namnet Londinium som huvudstad i den romerska provinsen Britannia, för vilken den också utgjorde hamnstad vid floden Themsen.

Themsen rinner genom staden och delar den i nord-sydlig riktning även om den korsas av många broar och tunnlar, den mest kända är den nygotiska Tower Bridge. Här händer alltid något och det finns mycket att se och göra som att gå på museum, ta en pubrunda, åka med London Eye, gå på någon av de otaliga musikaler eller på en konsert med någon världsartist. London är också en stad full av historia, här har kungar avlöst varandra sedan William Erövrarens tid, 1066.

Det finns något för alla i denna stad. För förstagångsbesökaren kan det vara trevligt att titta på några av de kända sevärdheterna som Big Ben, Westminster Abbey, Tower Bridge och Trafalgar Square. Är man här på vår/sommar kan man ta en heldag ut till Kew Garden, eller varför inte ta tunnelbanan till Leicester Square, promenera bort till Covent Garden och se på folk, fika i äppelmarknaden eller bara vara.

Kommentera här: