Ride of Hope på Fjällturen 18 juli 2015

Fjällturen kallas också Sveriges vackraste MTB lopp. Grundarna är Anders Blomquist, som ni främst kanske känner från skidvärlden och Magnus Rydhult som är VD på Crimestoppers Sweden AB. Tillsammans har de många års erfarenhet inom sportbranschen och tyckte, att det saknades ett MTB lopp i fjällmiljö, som passade alla. 2012 gick därför startskottet för deras första lopp och i år deltog drygt 550 personer.
 
Det finns olika lopp med distanser från 9 till 70 km. Till och med de minsta barnen kan delta i "Barnens Fjälltur", som är på ca 1 km..

Delar av Team Växjö hade anmält sig till 28 km distansen och var på plats dagen innan loppet, för att sprida information kring Ride of Hope och Barncancerfondens viktiga arbete. Många cyklister passade på att hämta ut sina nummerlappar och vi visade upp våra fina teamkläder och delade ut informationsmaterial.

 
 
 
 
Dagen för loppet var vädrets makter tuffa. När vi rullade ner mot starten visade termometern 7 grader + och det regnade och blåste. Otroligt nog var det redan full aktivitet och cyklister var i full färd med att märka upp både sig själva och sina cyklar.
 
Innan start blev vi intervjuade av speakern och fick värmande applåder när vi nämnde att vi cyklat i Ride of Hope. När starten gick kl 10.15 hade temperaturen krupit upp något och vi gav oss iväg på den uppmärkta banan.
 
 
 
 
Turen gick från Risnäset i Funäsdalen genom byn, upp efter Vivallsvägen, där vi kunde njuta av den fantastiska utsikten över Funäsdalens underbara omgivningar. Vidare längs Vivallsvägen över till Flon efter fin nybruten skogsbilsväg. Längs Ljusnan på väg till Bruksvallarna kunde vi samla lite kraft. I depån i Bruksvallarna fyllde vi på med ny energi innan vi vek upp på rullskidsbanan, som tog oss till målet i Ramundberget.
 

Man blev både blöt och lerig, men vad gör det .....

Det fanns fler Ride of Hopare på plats
 
 
 
Det var en häftig runda och vi blev väl medvetna om skillnaden mellan MTB och racer :). Evenemanget var jätte fint och väl ordnat. Roligt att så många deltog, trots det något blöta vädret. Fjällturen är ett lopp, som passar MTB cyklister på alla nivåer. Enda tipset är att ha en bra MTB cykel med eller utan fjädring och beroende på distansen, grova däck.
 
Anmälan för nästa års lopp (21-23 juli 2016) öppnar under cykelvasahelgen. För anmälan eller mer information se Fjällturens hemsida . Vill du se mer av årets Fjälltur och vad som är på gång just nu, se Facebook.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera här: